Dera Brandpreventie

Nieuws

Dera Rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders verplicht op elke verdieping van een woning.
Heeft u nog geen rookmelders of zijn uw rookmelders aan vervanging toe? U bestelt rookmelders nu snel en makkelijk via www.derarookmelders.nl.

Naast rookmelders van het merk CAVIUS vindt u hier ook de andere melders van dit merk, bijpassende accessoires, en blusmiddelen. 

Aangepaste eisen brand- en vluchtveiligheid gebouwen

 19 maart 2021

Met ingang van 1 juli 2021 treden er nieuwe eisen in werking met betrekking tot de brand- en vluchtveiligheid van woningen. In het komende jaar worden er op drie momenten nieuwe eisen ingevoerd namelijk.

Moment 1

Allereerst worden, vanaf 1 juli 2021, er strengere eisen gesteld aan rookverspreiding in nieuw gebouwen. Deze eisen zijn afgestemd op de Europese classificatie Sa en S200 betreffende de rookdichtheid van deuren. Toegangsdeuren van woningen in woongebouwen moeten vanaf deze datum voldoen aan de Europese classificatie. Dit geldt voor zowel nieuwbouw en verbouw. Tevens moeten deze deuren dan zelfsluitend worden uitgevoerd.

Moment 2

Tegelijk met de inwerkingtreding van de Omgevingswet gelden, vanaf januari 2022, er nieuwe bouwkundige eisen aan liften in nieuwe woongebouwen. Deze eisen moeten een betere bescherming van liften tegen brand en rook bieden waardoor de kans wordt vergroot dat liften, in geval van brand, ook door minder zelfredzame personen gebruikt kunnen worden.

Moment 1

Voor bestaande woningen geldt tot slot de verplichting dat iedere verdieping is voorzien van een rookmelder. Deze verplichting gaat per 1 juli 2022 zodat woningeigenaren voldoende tijd hebben om aan de verplichting te voldoen.

Dera Brandpreventie rookmelders

Rookmelders redden levens.

12 januari 2021

De website www.rookmelders.nl vertelt u alles wat u moet weten over rookmelders; Waar moeten ze geplaatst worden, moeten ze onderhouden worden en wat een goede rookmelder is.
Op de website vindt u ook de interactieve Rookmelderwijzer. Door het beantwoorden van een paar vragen over uw woonsituatie geeft deze wijzer een persoonlijk advies voor het plaatsen van rookmelders.
Een advies in drie verschillende veiligheidsniveaus: 

  • Voldoende (voldoet aan de wettelijke verplichting voor rookmelders per juli 2022),
  • Beter (geadviseerd  als er kinderen of minder mobiele personen in huis wonen)
  • Best (voor optimale veiligheid voor u en uw gezin).

 

Naast informatie over rookmelders vindt u op de site informatie over hoe een brand te voorkomen is, hoe een kleine (kleiner dan een voetbal) brand nog zelf geblust kan worden en wat u moet weten en doen om bij brand veilig buiten te komen.

Onderhoud en controle rookmelders door DeRa Brandpreventie
Onderhoud en controle blusmateriaal door DeRa Brandpreventie

Onze monteurs zijn gecertificeerd

18 december 2020

Onze monteurs volgen periodiek trainingen om hun kennis up-to-date te houden en op de hoogte te blijven van de vernieuwde wetgeving.

Ze zijn REOB gecertificeerd zodat u er op kunt vertrouwen dat de werkzaamheden geheel volgens de nieuwste normen worden uitgevoerd.  

Meer weten over het brandveilig maken van uw pand?

Wilt u weten hoe DeRa Brandpreventie BV ook uw bedrijfspand brandveilig kan maken. Neem contact op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

DeRa Brandpreventie BV
Postadres

Postbus 3029
6802 DA Arhem

Bezoekadres


Dorpstraat 65
6931 BD Westervoort

Contact

Telefoon:     085 -2225279
WhatsApp:  06-23019595
Email:info@derabrandpreventie.nl

KvK nummer 81117515
Privacyverklaring

openingstijden kantoor

Maandag – vrijdag:

08:30 – 16:30

Copyright 2021 Dera Brandpreventie BV / powered bij Afitto Internetmarketing.